Keramiek. “Pottenbakken” voor beginners & gevorderden – Energiehuis, Dordrecht

Keramiek: Draaien voor beginners & gevorderden – Energiehuis, Dordrecht

– Cursusseizoen 2023-2024 –

dag- en avondcursussen

vervolgcursus start weer op wo. 10 en do. 11 januari 2023.

– Cursusseizoen 2023-2024 –  dag- en avondcursussen

CURSUSLOKATIE:

ENERGIEHUIS

Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Wilt u specifieke informatie of een vraag stellen? Mailt u dan naar

cursus-workshop@pm.me

Is het gewenste cursusdagdeel vol. Geen nood! schrijf je toch in en je krijgt een plaats op de reservelijst en zodra er een cursist uitvalt kom jij in zicht!

Porselein Keramiek French Porcelain Ceramics plates cups glass gifts design webshop Dutch designer Olaf Stevens

Scroll naar beneden voor het inschrijfformulier en aanvullende informatie!

Draaien voor beginners & gevorderden
Op een gezellige ontspannen manier kennis maken met pottenbakken. Als je de slag een beetje te pakken hebt draai je al vlug een kopje of schaaltje dat je nadien kunt decoreren en glazuren. Aanvullend maak je kennis met verschillende technieken om keramiek te maken. Alle gemaakte stukjes moeten drogen, bakken en geglazuurd worden zodat je ze echt kunt gaan gebruiken. Heb je speciale wensen, een workshop met vrienden, dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan even contact met me op.

Aanmeldformulier Cursus draaien voor beginners & gevorderden. Klei is niet in de cursusprijs inbegrepen. In de cursus-kleiprijs zijn de kosten voor het bakken, het basis glazuur en de kleurpigmenten voor decoraties opgenomen.

Inschrijving en jouw gegevens

De startdatum voor een korte introductie cursus is altijd mogelijk gedurende het hele seizoen mits er op het gewenste dagdeel plaats is. De korte introductiecursus kan niet in de avonduren gevolgd worden. De eerste les is tevens een proefles. Bevalt deze ervaring niet, geen nood, deze les is in dat geval gratis! Geef, indien nodig, je startdatum op in het onderstaande opmerkingenveld. Om misverstanden te voorkomen. Er is geen regeling voor een maandelijkse opzegtermijn. U heeft zich door de cursus te starten gecommitteerd aan de overeengekomen cursusduur van 7, 13,17 of 30 weken.
De één- of meerdaagse workshop (minimaal 4 en maximaal 7 personen per sessie) kan in gepland worden op dinsdag en vrijdag. Dien je aanvraag in door een specificatie van je wens aan ons door te geven in het onderstaande opmerkingenveld. ( in tegenstelling tot de reguliere cursussen zijn de tarieven voor de workshops exlusief.21% btw
Indien de atelierruimte beschikbaar is op donderdagochtend (10:30 tot 12:30u) kunnen privé lessen en, of persoonlijke coaching op maat gegeven worden. Dien je aanvraag in door een specificatie van je wens aan ons door te geven in het onderstaand opmerkingen veld.
Selecteer hier de gewenste facturering. Je kunt kiezen voor een betaling in één keer of in maandelijkse termijnen. Ik factureer een week voor het begin van het seizoen ( eind augustus en eind december) of nadat je een proefles gehad hebt.
(vul gewenste dagdeel en tijd in bij keuze voor cursus van 7 of 32 weken)
Door dit formulier te verzenden ben ik genoodzaakt ( EU privacy wetgeving ) je te vragen of je akkoord bent dat wij je email adres en telefoon nummer gebruiken (opvragen) alleen voor de inschrijving die hierboven genoemd staan. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor deze inschrijvingen , deze worden NOOIT gedeeld en worden na verzending automatisch verwijderd uit deze online pagina.

Is de cursus al gestart? Geen probleem…schrijf een mail of bel. Instappen kan altijd als het geselecteerde cursus-dagdeel nog niet vol is!

 
 

Voor wie is deze cursus bedoeld

Je mag een absolute beginner zijn maar ook gevorderden, semi-professionals en professionals kunnen hier met professionele ondersteuning aan de slag.
Iedereen kan zich zonder probleem voor deze cursussen inschrijven. 

De draaicursus is, wat mij betreft, serieus van opzet omdat je aan het eind van de cursus ook met mooie resultaten voor de dag wilt komen. De begeleiding is daarom “serieus” en individueel.

Mijn uitgangspunt is om je eerst inzicht te geven in de technieken om goed te leren draaien om vervolgens door te gaan met vormgeving, de decoratieve benadering en het afwerken met kleur-slibs en glazuren van de werkstukken.

Het ambacht, de visuele muziek!

Vergelijk het met de keuze voor het bespelen van een muziekinstrument. In dit geval een draai instrument voor visuele muziek. Het is een ambacht dat je alleen leert door het te doen, en het erg vaak te oefenen. Met rust, concentratie, aandacht en de focus op een mooi vooruitzicht gaat het lukken… Op een gegeven moment merk je dat de handelingen in je vingers zitten en kun je de volgende stap maken. Je vormgevoel ontwikkelt zich steeds verder en de vormen die je maakt kunnen een prachtige spanning en elegantie ontwikkelen. De afwerking en decoratie die we later tijdens de cursus zullen behandelen indien je daar interesse in hebt, versterkt die uitstraling en maakt van elke vorm een uniek object. Op het moment dat je de ambachtelijke vaardigheden hebt eigen gemaakt kun je een stap verder gaan en het ambacht overstijgen. Vrije vormen of design zijn dan wegen die voor je open liggen.

 


Ben jij een enthousiaste keramiekliefhebber? Meld je dan aan!

Is de cursus al gestart? Geen probleem…schrijf een mail of bel. Instappen kan altijd als de cursus nog niet vol is!

Is het dagdeel van je keuze volgeboekt schrijf je dan ook in want dan kom je op de reservelijst in volgorde van inschrijvingsdatum. Indien er een cursist uitvalt kan de eerstvolgende inschrijver zijn/ haar plaats innemen. Deze reservelijst wordt ook gehanteerd bij de volgende inschrijvingsperiode in September 2023

Kom gerust even kijken en kennismaken op elk moment dat het je schikt op woensdag of donderdag. Ik ben er op woensdagen tussen 09:00 en 22:00 en op donderdagen van 13:00 tot 22:00

met vriendelijke groet, Olaf Stevens.

Klik hier voor de Algemene-voorwaarden-cursussen-en-workshops.pdf Voor meer informatie over deze cursus: contact@olafstevens.com