Olaf stevens Ceramic lab & Research: Quotes van deelnemers

Ceramic Lab & Research

Na lang zoeken is het heel prettig een keramiek cursus te vinden, waar je serieus en heel gericht aan een eigen opdracht kunt werken. Sterker nog, je moet een eigen project hebben waar je naar toe wilt werken.
Door de goede atelieraccomodatie en de professionele begeleiding kun je tot een concreet resultaat komen.Wanneer je , zoals ik, een eenpitter bent, is het heel prettig om te werken met een groep mensen om je  heen met hetzelfde doel en/ of interesse. Hier leer je van en motiveert enorm.Keramiek is erg veelzijdig en complex omdat je met heel veel verschillende processen en materialen te maken hebt.Een blok van 15 lessen is voldoende om tot een eindresultaat te komen, maar te kort om te gaan ‘lanterfanten “. Hierdoor blijft de vaart erin, wat bijdraagt aan een voldaan gevoel na weer een cursusdag.”

– Lonneke

Mijn deelname aan Ceramiclab Lab zorgt voor voortgang in mijn ontwikkeling als keramist. Het geeft me toegang tot meer kennis van technieken en glazuren. Ingrediënten voor het succes wat mij betreft: Een fijne werkruimte, Olaf als enthousiasmerende vraagbaak, focus op je eigen project en ruimte voor onderlinge uitwisseling. Heel leerzaam en leuk.”
– Carien

“Belangrijk  voor mij is dat ik aan mijn eigen project kan werken en dat ik daarbij van de docent de ondersteuning krijg die ik vraag/ nodig heb. Voor mij is dat bv hulp bij het zoeken naar passende glazuren en de techniek van het glazuren. Maar het zou ook om bv de vormgeving of het maken van mallen kunnen gaan.De docent is je sparringpartner hij overlegt met je, draagt ideeën aan en laat de beslissing aan jezelf en dat werkt zeker stimulerend. Bovendien werk je met een kleine groep met ieder zijn eigen project en ideeën  iets wat ook al inspireert.En dat in een prachtige werkruimte maakt het helemaal tot een genot om te werken.”
– Hanneke

“Toen ik mij opgaf voor de Cermics Lab-werkperiode wist ik eigenlijk niet goed waar ik aan begon. Als tekenaar en schilder was ik op zoek naar een keramische methode om aan mijn beeldende werk een nieuwe dimensie toe te voegen.
Ik had me voorbereid op een lineair proces van ontwerp tot eindresultaat maar had daarbij totaal geen rekening gehouden met de grilligheid en onvoorspelbaarheid van het materiaal.
Ik liep tegen allerlei hindernissen op en moest regelmatig bijstellen. Dat was in het begin best frustrerend. Maar gelukkig waren docent Olaf Stevens en de mede deelnemers daar om mij op te vangen. Toen eenmaal duidelijk werd wat de mogelijkheden waren, ging er een wereld vol maakplezier voor mij open. Door de experimentele sfeer in het atelier kwam ik tot onverwachte verbanden en ideeën. Ik kan bijna niet wachten op het vervolg.”

– Marlies

“Ceramic lab doet zijn naam eer aan; het is een traject waarin je experimenteert, onderzoekt, probeert en waar het “onderweg” zijn het belangrijkste is. Het is dus van belang dat je van te voren goed weet wat je wilt onderzoeken om onderweg niet te verdwalen in de legio mogelijkheden die er zijn. Als je heel goed weet wat je wil maken en een duidelijke onderzoeksvraag hebt is Ceramic Lab & Research een hele interessante cursus om te doen. Je werkt met inspirerende vormgevers/kunstenaars in een professionele werksfeer in een goed uitgeruste werkplaats op een prachtige lokatie.” – – Marieke

“Ceramic Lab is voor mij een inspirerende en, niet onbelangrijk, gezellige werkplek. Olaf heeft de benodigde technische kennis en ervaring met porselein en glazuren die ik zo miste. Het experimenteren met reliëf en textuur en onderzoek naar een subtiel gebruik van kleur wordt zo een waar feestje. ”  – Saskia

Dé plek voor inspiratie, reflectie en verrijking van mijn keramische vaardigheden.  -Marion

“Zelf iets maken is altijd leuk. Ik heb gekozen om met klei te werken. De mogelijkheden hiermee zijn ongekend en het leuke is dat deze cursus je op ontdekkingsreis meeneemt. Welke techniek vind ik leuk, welke vormen vind ik mooi om te maken en hoe ga ik ze kleur geven. Spannend en uitdagend! Om dit samen met een gezellige club en zeer deskundige docent te doen, maakt dat de cursus iedere week weer een klein feestje is!” – Harriet-